Õun lõpetas rallikrossi EM-i avaetapi 27. kohaga – EST RX

Õun lõpetas rallikrossi EM-i avaetapi 27. kohaga

Möödunud nädalavahetusel toimus Barcelonas Kataloonia ringrajal rallikrossi FIA Euroopa meistrivõistluste sarja esimene etapp, kus kiireimas, Supercar klassis sõitev Eesti piloot Andri Õun tuli kokkuvõttes 27. kohale.

Esimeses eelsõidus kiiret algust ja 18. aega näidanud Õuna teine sõit jättis ta avapäeva lõpuks 42 punktiga 24. kohale, kaotades liidrile Robin Larssonile 53 punktiga. Teisel päeval suutis eestlane küll juba paremaid aegu näidata, kuid konkurentide nälg oli sel korral suurem ning koht poolfinaalis kaheteistkümne parema hulgas jäi kättesaamatuks.

Enne võistluse algust ütles Õun, et Kataloonia on tema jaoks uus rada ja ka konkurents on oluliselt tihedam kui eelmisel aastal.

Kahe eelsõidu järel võttis Õun esimese päeva kokku öeldes, et start oli hea – soomlasest konkurendi Tahko püüdis ta kolmandas kurvis hea taktikaga kinni. Teises sõidus läks aga ilmastikuga keeruliseks – natuke sadas ja natuke kuivatas. Seal siis libedal pingutati natuke üle ja kuival hoiti liialt tagasi, millega antigi lõpuks aega käest ära.

Eelsõitude järel tõdes Õun, et eesmärk oli jõuda punktikohale, aga sellest jäi Barcelonas omajagu puudu. Tehnika ja meeskond töötasid hästi, lihtsalt rada oli tundmatu ning olulisi uuendusi saanud masinaga sinapeale saamine vajab veel harjumist ja rohkem treeningsõite.

FIA Euroopa meistrivõistluste esimese etapi järel on liidrikohal 2012. aasta Touringcar klassi Euroopa meister Anton Marklund Rootsist, teisele kohale jäi ungarlane Tamás-Pál Kiss ning kolmandaks sõitis end iirlane Oliver O’Donovan.

Andri Õun on 2016. aasta FIA Põhja-Euroopa meister ja Eesti meister. Reinsalu Sporti esindav piloot võtab käesoleval aastal täismahus osa nii FIA Euroopa meistrivõistluste kui ka Olerex Eesti meistrivõitluste sarjadest.

Järgmise võistlusstardi teeb Ford Fiestaga sõitev Õun Eesti meistrivõistluste avaetapil, mis toimub 6. mail Elva lähistel Kulbirohu rallikrossirajal. Euroopa meistrivõistluste järgmine etapp toimub juunikuus Norras.

Juba 21. aprillil saab aga kaasa elada veel kahele eestlasele rahvusvahelises sarjas, kui Super1600 klassi maailmameistrivõistluste esimesel etapil lähevad starti Janno Ligur ja Siim Saluri.

ERR 02.04.2017 spordiuudistes ka videolugu:

http://sport.err.ee/587703/oun-lopetas-rallikrossi-em-i-avaetapi-27-kohaga